středa 21. listopadu 2012

 
Meme pořádané Should be Reading. Cílem je vybrat jednu knihu, kterou si chceme přečíst.
 
Čtěte pokračování úspěšné knížky Rudá jako rubín! Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet. A ani jedno není vůbec snadné! Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu.
   
 


 
 

úterý 20. listopadu 2012

Film News

Poslední dobou jako by se roztrhl pytel s trailery na nadchazející filmové adaptace knih.

Jako první tu máme trailer na The Mortal Instruments: City of Bones
Ano. Nástroje smrti jsou moje milovaná série. Strašně mě naštvalo když jsem zjistila, že nebudou vydávat další díly u nás v ČR (zatím jsou tři.) ale třeba se to do budoucna zlepší.
Nicméně zpočátku jsem měla k obsazení jisté .. ehm, výhrady. Byla jsem naprosto nespokojená s volbou na Jace.
Ale když jsem viděla trailer, řekla jsem si, že se na tu roli hodí. Hodně.


Co říkáte?

Další tu máme Hostitele. Četla jsem o prázdninách knížku a líbila se mi. Co se týče obsazení nemám téměř co vytknout.



Další je trailer na nádherné bytosti. Knížka není nějaký skvost, ale zatím jí mám jen rozečtenou. Nicméně trailer vypadá dobře.



Rudá jako rubín. Nevíc co říct, asi jen že se moc těším.


To je myslím pro tuto chvíli vše. Co vy říkáte na tyto knihy a jejich filmová zpracování? 

sobota 17. listopadu 2012

Recenze: Vím, jak chutná vzduch





 Autor: Maria Hirse
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 120
Originál: Eblekinder¨



Knížka popisuje pocity Marie Hirseové co by 17ti leté teenagerky, která pracuje momentálně v Japonsku jako modelka. Marie se rozhodne zhubnout kvůli zakázkám, protože usoudí, že se pak zakázky jen pohrnou. Místo toho jí to skoro zabije…

Celá knížka je napsaná takovým velice upřímným stylem. Autorka se skutečně nebála otevřít své staré rány a pořádně se v nich zašťourat. Zpočátku jsou kapitoly poměrně krátké, prakticky na jednu tu maličkou A5 a postupně začínají být delším. Na konci knížky je doslov, který je krátkým výčtem života autorky po knize.

Přečetla jsem to celé prakticky okamžitě. Čte se to rychle, protože na ten menší formát to má poměrně velká písmenka. Co se týče formátu a délky tak to celé má nějakých 120 stránek a je to v měkké vazbě, která se hodně mačká. Kdyby ta kniha byla moje a neměla bych ji z knihovny tak bych ji asi moc nemačkala, ale jelikož byla z knihovny, už celá taková ohmatanější tak na ní mé zásahy ani nejsou vidět. Zkrátka jsem tímto úsekem chtěla sdělit, že s sebou v případě, že si to rozhodnete přečíst nebudete muset tahat obroskou bichli, pač to nacpete uplně všude.

Ale už k samotnému příběhu. Nebudu psát, že byl zvolen hezký příběh. Přestože to byla úžasná kniha, tak příběh až tak příjemný nebyl. (Anorexie sama o sobě není pěkné téma.)Líbí se mi jak se s tím autorka zbytečně „necrcá“ a už na nějaké 50té stránce je v nemocnici.
Kniha má taky úžasné poselství, které může pomoct si některé věci uvědomit.
Původně jsem chtěla dát 5 hvězdiček, ale když se na tím zamýšlím dávám čtyři. Nechci tím ubírat dílu na kvalitě, to ani náhodou.

Koneckonců vždyť čtyři hvězdičky jsou také fajn hodnocení ne?
Nicméně knihu doporučuji všem, protože mě se moc líbila a tak doufám, že i vám bude. A myslím si, že ano.

nakládání






čtvrtek 15. listopadu 2012

Pozvánka na Soutěž

Áhoj všem.

Chtěla bych vás pozvat na soutěž, kterou pořádá Kačulíí. Soutěž najdete ZDE:
http://kane-book.blogspot.cz/2012/10/soutez.html 


Jedná se o soutěž o knihu Rozdělená srdce. Určitě se zůčastněte. Soutěž trvá do 25.11 2012.

Área.




středa 14. listopadu 2012

Knížky za Září, Říjen a Listopad

V tomhle článku bych chtěla shrnout knížky, které mi přibyly v knihovničce od začátku školního roku. Příště to bude jistě součástí nějakého meme, ale teď je to prostě takhle. A příště to taky bude jen za jeden měsíc.

A jako první kniha tu je:


A jako první tu máme knížku Rudá jako Rubín od Kerstin Gierové. Knížku už jsem přečetla a je úplně úžasná .. ♥ Přiznám se, ale že mě dlouho odrazovala ta růžová obálka.


Další kniha je Rezistence od Veronicy Rothové. Já miluju celou sérii Divergence a je to jedna z mých nejoblíbenějších. ♥ ♥


Dále jsem si koupila Trojité vydání od Kathy Reichs (Svaté kosti, Kosti v Písku, Kosti na Popel). Koupila jsem si ji na autogramiádu takže ji mám od autorky i podepsanou. Jsem za to strašně ráda boužel jsem ji ještě nestačila přečíst. 


Čtvrtou knihou je Zlatá Lilie od Richelle Meadové. Je to pokračování Pokrevních Pout a spin off k mé milované Vampýrské Akademii. Přečetla jsem téměř okamžitě a bylo to úžasné .. ♥


Další tudíž Pátou knihou je Loď mezi hvězdami od Beth Revisové. Knihu už jsem přečetla. Rozjezd byl možná trochu pomalejší, ale přesto moc fajn. Na nějaké 100té stránce to, ale začíná gradovat.


Tak tohle by byly moje knížky, které jsem si koupila. Určitě tu brzy na jednu z nich přibyde nadšená recenze. :)
Área.

My name is Áreia Rose.

Ahoj.
Rozhodla jsem se založit tento blog kvůli jedné své vášni. Již od malička jsem fascinována knihami. Tenhle blog byl založen, abych zde zveřejňovala knihy, které jsem přečetla, které chci číst. Vlastně všeho co se týče mých knih.
Ve své knihovničce nemám zatím moc knížek, asi jen něco kolem dvaceti, protože jsem si dlouho půjčovala jen knížky z knihovny. Teď mě to možná trochu mrzí, ale mé finanční zdroje nejsou neomezené.
Nevím jestli budu natáčet videa, ale pravděpodobně ano. I když se vám možná nebude líbit koho nebo co tam uvidíte, tak budu.
Časem zde možná budu zveřejňovat nějakou svou literární tvorbu, nebo alespoň útržky. Mým snem je totiž vydat knihu.

Budu ráda za každou návštěvu a za každý komentář. 
Áreia Rose.