pondělí 31. prosince 2012

Šťastný nový rok.

WELCOME YEAR 2013!
Chci Vám popřát Všechno nejlepší do nového roku. Ať jsme všichni zdraví a ať se vám dostane spoust skvělých knih. Stejně jako vy doufám, že snad přinese něco dobrého.

Hepi ňůůů ííír!

Kouzelná knihovnička


Meme, které vymyslela Abyss. Cílem je nafotit svoji knihovničku a za 6 měsíců porovnat co přibylo.

Moje knihovnička není kdovíjak obrovská, protože jsem si delší dobu knížky spíše pujčovala v knihovně. Ale přesto v ní něco je. Na všechny knížky mám zvláštní citovou vazbu kromě pár vyjímek.



Polička nad počítačem/notebookem:

Jako první tu máme celou Twilight ságu. Dřív jsem do téhle série byla úplný blázen, teď se na svou mánii dívám skrz prsty a nejradši bych si nafackovala. Přesto si ale musím přiznat, že mě tato sága změnila a nikdy na ni nezapomenu. 
Na této poličce trůní jeden díl Upířích deníků, myslím, že pátý. Zastrčený a zdánlivě zapomenutý dárek k Vánocům, kterého si cením, ačkoliv mě knížka vůbec nebavila. Jsem velký fanoušek seriálu a ze zvědavosti jsem začala číst i knihu. Jsem toho názoru, že čtyři díly a stačilo.A nevím jak se to Eleně podařilo ale je snad otravnější něž Bella.

Knihovnička:

No a zde je má knihovnička. (já říkala, že to není velké!) Na těchto dvou poličkách je myslím 34 knížek. 


1. polička z leva: (omlouvám se asi je na to blbě vidět.)


Jako první tu je Sukuba od Richelle meadové. Miluju sérii Vampýrská akademie, bohužel Sukuba mě moc neokouzlila. Pravděpodobně nebudu dokupovat další díly. 
Další je Dokonalý pár. Nevím co říct. Vyšel u nás jen jeden díl a další má brzy vyjít a asi si ho koupím.
Bloodlines od Richelle Mead. Spin Off k Vampýrské Akademii, jedna z mých nejoblíbenějších sérií. Bude mi ctí mít to doma celé. 
Moje milovaná série Divergence od Veronicy Rothové. Z téhle série jsem úplně nadšená. Jedna z mých vůbec nejoblíbenější. 
Hunger Games od Suzanne Collinsové. Taktéž jedna z nejoblíbenějších. Nevím co říct nadšení je stále čerstvé. 
Les Rukou a zubů od Carrie Ryanové. Hodně zvláštní knížka. ♥ 
Celá série Školy noci mimo posledního dílu. Pořád nevím jestli budu kupovat dále. 

Polička 2.:  


Jako první tu je Emily Strange. Vlastním jenom druhý díl takže mi jistě pár souvislostí uniklo. Přesto to není špatná knížka, ale mé oblíbené se neřadí. 
Šifra. Chystám se na ní někdy vrhnout, ale pořád není čas. Snad někdy.
 Trojité vydání od Kathy Reichs. Na tuhle knihu jsem pyšná už jen pro to že je podepsaná od autorky. :D
Harry Potter. Vlastním pouze 3 díly respektive 4 protože druhý jsem někde pujčila. Doufám, že se mi někdy vrátí. Ale četla jsem všechny, a .. jsem prostě generace Harryho Pottera. 
Rudá a Modrá od Kerstin Gierové. Byla jsem příjemně překvapená, že to nebyl až takový slaďák. Druhý díl mě naprosto dostal a já doufám, že čekání na poslední a závěrečný díl, nebude tak úmorné. 
A nakonec tu máme další mé Vánoční Dárky. Delirium od Lauren Oliverové, Past od Lauren Destefano a Horečka také od lauren. Nečetla jsem a jsem zvědavá. Pak tu máme 2 díly (1+2.) série Virus od Kathy Reichs. Zrovna dočítám Poklad a hrozně mě to baví. 
A nakonec dárek od kamarádky - Kompletní Shakespeare. Jsem neskutečně ráda, že ho mám a těšim se až ho budu číst. 


Tak tohle byl náhled do mé knihovničky spojený s názory, který na své knihy mám. Další bude v červnu 2013. :)

úterý 25. prosince 2012

Co přinesly Vánoce.

Vánoce jsou již za námi a já jsem tu s článkem o dárcích, který mi mě mí blízcí obdařili. Když u o tom mám status tak musím mít i článek.

Jako první tu mám Past a Horečku od Lauren DeStefano. Obě knížky patří do jedné série a přečíst jsem si je chtěla už nějakou dobu. Kolikrát jsem v knihkupectví málem neodolala. No, ale trpělivě jsem vyčkala Ježíška a přineslo mi to růže.



Potom jsem dostala kompletního Shakespeara, od kamarádky. Ještě jsem kromě Hamleta, kterého máme v povinné četbě nic nečetla a vždycky mě to mrzelo. Takže jsem z dárku patřičně nadšená. 
PS: Naďo jestli tohle čteš tak ti ještě jednou fakticky moc děkuju!


A nakonec tu máme Delirium od Lauren Oliverové a Modrou jako Safír od Kerstin Gierové. O Modrou jsem Ježuchovi říkala, ale už jsem snad ani nedoufala, že mi ji přinese. Když jsem tedy roztrhávala balicí papír a zjistila, že tam je Modrá jásala jsem jako malé dítě.
Delirium bylo ještě více nečekané. O tom jsem utrousila jednu nicotnou poznámečku a tak jsem v ně ani nedoufala. Musím podotknout, že ta obálka je naživo úplně úžasná. 



Omlouvám se za fotky. Poslední dobou jako by mi elektronické spotřeby vyhlásily vzpouru. Nepracují. ebo přinejmenším tak jak by měly.

A co vy? Co jste dostali k Vánocům? Pochlubte se v komentářích. . :)




sobota 22. prosince 2012

Vítejte Vánoce!

Předpokládám, že většina má - stejně jako já, Vánoční prázdniny. Předpokládám, že se na ně snad každý těšil. Přeju Vám ať tyto Mírumilovné svátky prožijete co nejšťastněji, ať se pod stromečkem objeví nějaká hezká knížka nebo i více knížek adresovaných Vám. Ať se Vám nestanou žádné úrazy - protože zrovna Vánoce by měl každý prožít v alespoň relativní pohodě. 

Šťastný a Veselý!


středa 19. prosince 2012

 


První díl futuristické postapokalyptické trilogie na pomezí fantasy, romance a dobrodružného příběhu. Hlavní hrdinové, Aria a Perry, pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa. Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt - ve volné přírodě nemá šanci přežít. "Divoch" Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. Zakázaná láska a rozpolcená civilizace vzbuzuje mnoho filozofických, morálních a etických dilemat zrcadlících se v neobyčejném vztahu dvou hlavních hrdinů.

Co víc říct, prostě si to už nějakou dobu chci přečíst. Může to být zajímavé.

středa 12. prosince 2012


Meme pořádané Should be reading. Cílem je zveřejnit knihu kterou chceme číst.

       Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. 
Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla. 
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov. 
Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.

úterý 11. prosince 2012

Lenost je lenost.

Včera jsem byla nucena vyjít z vyhřátého pokojíčku do knihovny se slušnou hromádkou knih. Kupily se mi asi od Září ale teprve včera jsem zjistila, že na nich mám pokutu jako bjáázen.
Přidavám foto. Nejvíc mě mrzí, že já ostuda jsem polovinu z nich ani nepřečetla.


středa 5. prosince 2012

Vánoční knížní výzva



 Cílem je přečíst 5 až 8 knih co jsme přečetli, od doby co vidíte obrázku. Pořádá Niklaus. Na všechny se tu objeví recenze.

2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Kronika prokletých zaklínačů - Nádherné bytosti #1



              

Autor: Kami Garcia, Margaret Stohl
Nakladatelství: Knižní Klub
Počet stran: 511
Originál: The Caster Cronicles, Beautiful Creatures
Díl v sérii: 1


Příběh je psán nespisovným jazykem, který je ze začátku poměrně rušivý, ale postupem času si na něj zvyknete. Zvlášností je, že je příběh psán s pohledu chlapce při tom příběh napsaly dvě ženy, Občas se Tak i chová ...
Příběh je zasazen do městečka Gatlin. kde každý ví o každém všechno. Do Gatlinu se přistěhuje Lena Duchannesová - neteř starouše Ravenwooda, kterého ve městě jaksi neberou. Lena se tak setkává se šikanou, ze strany spolužáků. Jediný Ethan ne. Je to totiž dívka, kterou už nějakou dobu vídá ve svých snech ...
Spousty lidí knižku odsuzuje. Je fakt, že to není kdoví jak neotřelé téma a styl psaní je .. styl psaní, ale stejně si myslím, že by si kniha zasloužila trošku víc pozornosti než třeba Stmívání (Bez urážky). Děj je trochu předvítalný. Přesto jsem se, ale u čtení bavila.
Četla jsem to celkem dlouho, asi týden. Ale to je asi způsobeno tím, že jsem neměla moc čas a četla jsem si hlavně cestou do školy a o víkendu. Taky tomu přispěl fakt, že má kniha nějakým 500 stran, což rozhodně není málo.
Knihu hodnotím pozitivně. Myslím si, že je to něco, čemu by ste mohli věnovat alespoň trochu svého času.
loading
                  

Waiting on Wednesday

 
Meme pořádané Should be reading. Cílem je vybrat knihu, kterou si chceme přečíst.
 
 
Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacintina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...