čtvrtek 20. června 2013

Obálky

Poslední dobou je tu dost mrtvo, za což se omlouvám - znáte to opravování známek na poslední chvíli a tak. Ale stálo to zato, vypadá to, že snad prolezu do druháku :D

A jelikož jsem si všimla, že tu už dost dlouho nebylo žádné Porovnávání obálek, rozhodla jsem se, že tu nějaký článek na toto téma napíšu.

Dneska se sérií Rudá jako Rubín od Kerstin Gierové.

ORIGINÁL - NĚMECKO
Rubinrot (Edelstein Trilogie, #1)
Originální obálka je hodně hezky vymyšlená. Je taková jednoduchá a svěží, a myslím, že i docela upoutá - ale upřímně? Nejhezčí obálka na světě to ovšem taky není. Ne že by se mi nelíbila, ale viděla jsem i hezčí.
V ČR máme tu samou což je fajn.

ŠPANĚLSKO
Rubí (Joyas Preciosas, #1)
Španělé se rozhodli být originální a já i když na tu obálku koukám už poněkolikáté nevím jestli se mi líbí nebo ne. Jsou tam moje oblíbené barvy, ale příjde mi, že se k příběhu moc nehodí. Je moc ponurá.

AMERIKA - HARDCOVER/PAPERBACK
Ruby Red (Ruby Red Trilogy, #1)Ruby Red (The Ruby Red Trilogy, #1)
Červený hardcover není ošklivý, ale trochu připomíná knihu pro pamětníky což je škoda, protože je vidět, že  za to mohou ty ornamenty. Já bych je smazala - aspoň ty dole.
Paperback, je krásný - barvy, prostředí, téměř na vás dýchá ta atmosféra. Akorát mohli zvolit jinou modelku, jelikož mi tahle na Gwendolyn příjde moc stará.

ITÁLIE
Red
Hernajs, to to nevidí? Ta obálka je nádherná, na fotce vypadá úžasně a naživo bude vypadat ještě líp, ale k příběhu se VŮBEC nehodí. Působí smutně a Rudá takový příběh rozhodně není.
Ale je vidět, že Italové umí.

POLSKO
Czerwień Rubinu (Trylogia Czasu, #1)¨
Už u Roztříštěné, jsem viděla, že Poláci mají nádherné obálky a u téhle tomu není jinak. Sice mi příjde, že se k příběhu moc nehodí, ale lepší než ta Italská.

BULHARSKO
Рубиненочервено (Скъпоценни камъни, #1)
Bulhaři se rozhodli předělat americký originál k obrazu svému a mě se to líbí. Akorát si myslím, že tu lampu mohli dát do toho "modrého", protože se ta žlutá tříská s těma šatama.





6 komentářů:

  1. Ta poslední obálka je nejdokonalejší! :)))♥

    OdpovědětVymazat
  2. Bulharská obálka je nejhezčí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa originálna nemecká a teda aj česká veľmi páči a ešte aj tá s červenými šatami 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě se stejně nejvíc líbí ta Německá + naše, držela jsem ji zrovna o víkendu ve Vídni v ruce a je udělaná na pevno, ne s přebalem jako ta naše, a to se mi líbí víc :)

    OdpovědětVymazat
  5. Líbí se mi hodně bulharská ( jak je tam znázorněná současnost a minulost) a naše česká/německá nená tajé špatná :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mne sa najviac páči bulharská :)

    OdpovědětVymazat